Dodon a amintit că Ciocoi a fost desemnat prin decretul semnat de Maia Sandu

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a fost pus în această funcție prin decretul semnat de către Maia Sandu, iar din acest motiv nu se poate spune că acesta este omul PSRM sau al lui Igor Dodon, a spus astăzi copreședintele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, președintele socialiștilor din țara noastră, în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Dodon a amintit că Ciocoi a fost desemnat prin decretul semnat de Maia Sandu la sfârșitul lunii decembrie 2020, după ce Ion Chicu și alți miniștri și-au anunțat retragerea din funcțiile pe care le ocupau.

„În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aureliu Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat Maia Sandu, după desemnarea premierului interimar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.