DOC // Maia Sandu a refuzat să ajute o familie cu 11 copii

Prin răspunsul oficial din 17 august 2021, Președinția condusă de Maia Sandu a refuzat să acorde un ajutor material familiei Todorov din Cahul.

”Cu referire la demersul Dumneavoastră privind acordarea unui ajutor material Vă comunicăm că Președinția Republicii Moldova, cu regret, nu dispune de surse financiare pentru acordarea a astfel de ajutoare. Din considerentele expuse scrisoarea Dumneavoastră a fost remisă pentru examinare Consiliului municipal Cahul”, este răspunsul Președinției pentru această familie nevoiașă, deși a avut 5,5 milioane de lei pentru organizarea paradei din 27 august 2021.

Potrivit Primăriei din Cahul, Todorov este familie tânără cu 11 copii frumoși și sănătoși. Toți, mai puțin gemenele mici, merg la școală/ grădiniță. Își depun toată silința ca prin învățare să reușească să scape de condițiile precare în care locuiesc.

Problema majoră a familiei Todorov este că locuința în care ei stau este avariată. Eventuala recondiționare a locuinței ar implica probabil mai multe costuri decât achiziția sau construcția alteia noi.

Având în vedere că recent cazul acestei familii a fost intens mediatizat, și faptul că mai mulți cetățeni inclusiv de peste hotare și-au exprimat dorința de a-i ajuta, familia Todorov a deschis cont bancar în MDL și EUR. Telefonul de contact al lui Alexandru Todorov: 067380628.

Primăria Cahul i-a îndemnat pe oameni să doneze în următoarele conturi. Fiecare sumă contează:
Banca – Mobiasbanca
Cont IBAN : MD91MO2259ASV73571087100 – MDL
MD10MO2259ASV73524207100 – EUR Beneficiarul contului – Todorov Alexandru (tatăl).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.