Diaspora nu mai crede PAS? Donațiile de peste hotare pentru partidul lui Igor Grosu s-au înjumătățit

Partidul Acțiune și Solidaritate condus de facto de către președintele țării, Maia Sandu, pare să piardă din susținerea moldovenilor stabiliți peste hotare. Cel puțin asta reiese din rapoartele financiare privind finanțarea campaniilor electorale prezidențiale și parlamentare.

Astfel, în primele 5 săptămâni ale campaniei electorale prezidențiale, moldovenii din afara țării au contribuit cu 25,73% din totalul sumei de bani pe care Maia Sandu a cheltuit-o în cadrul respectivului scrutin.

În aceeași perioadă de timp, dar deja în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, moldovenii din diaspora au contribuit la bugetul PAS cu doar 13,82% din totalul sumei.

Un simplu calcul matematic demonstrează că între cele două scrutine electorale, cel puțin susținerea financiară a PAS-ului din partea moldovenilor stabiliți peste hotare a scăzut cu 11,91%. În același timp observăm o creștere a donațiilor din partea agenților economici.

Sinteza.ORG amintește că Partidul Acțiune și Solidaritate este vicecampion la capitolul cheltuieli în cadrul campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 11 iulie, fiind devansat doar de către blocul electoral „Renato Usatîi”. PAS mai primește lunar din bugetul de stat suma de 550 000 de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.