Dezvăluiri explozive din CNA despre cazul penal al lui Alexandr Nesterovschi

Surse de încredere din cadrul CNA au furnizat informații cheie despre cauza penală a lui Alexandr Nesterovschi, care ridică întrebări despre întregul context al acuzațiilor.

Astfel, conform acestor dezvăluiri, în data de 27 mai 2023, Arina Spătaru nu avea nicio afiliere politică, niciun partid și nici nu era președinte al vreunui partid politic din Republica Moldova. Conform mărturiei ei, Arina Spătaru a discutat cu Mihai Godea, președintele “PAD” (Partidul Acțiunea Democrată) abia la finele lunii iunie, iar la congresul partidului din 5 august 2023, a devenit președinte al partidului, care și-a schimbat denumirea în “ALDE” (Alianța Liberarilor și Democraților pentru Europ).

Astfel, apare o întrebare crucială: cum au fost posibile finanțări pentru un partid care nu exista și nici nu era anticipat?

La momentul în care a primit acești bani, Arina Spătaru susține că nu avea nicio intenție de a înființa sau cumpăra un partid, deoarece nu luase o decizie în acest sens. Spătaru afirmă că fondurile au fost destinate achitării avocaților și construcției unei cantine sociale lângă parohia din municipiul Bălți, unde soțul său slujește.

Cu toate acestea, procurorii insistă că banii au fost pentru finanțarea partidului, chiar înainte de a fi creat. Nesterovschi Alexandr este de asemenea acuzat că a primit lunar 5,000 dolari SUA “în plic” de la Ilan Șor, bazându-se pe declarațiile Arinei Spătaru, care susține că i s-a mărturisit acest lucru într-o conversație privată. Cu toate acestea, Nesterovschi a fost reținut mai mult de 30 de zile pe baza acestor acuzații și probe limitate.

Detenția sa pare a fi motivată de dorința de a-l împiedica să participe în campania electorală pentru alegerea primarului municipiului Bălți, unde avea șanse semnificative conform sondajelor.

Cu toate că procurorii erau conștienți de aceste presupuse infracțiuni încă din iunie 2023, l-au reținut abia la finele lunii septembrie, când campania electorală era deja în desfășurare, împiedicându-l să se implice.

Aceasta este situația actuală în cazul lui Alexandr Nesterovschi, iar în curând vor fi furnizate detalii referitoare la dosarul penal al lui  Irina Lozovan, care promite să aducă și mai multe elemente controversate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.