Deputatul Sergiu Sîrbu vrea să afle dacă Andrei Năstase a plătit impozite în ultimii ani prin sesizarea ficului

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a făcut o interpelare în adresa instituţiei fiscale din Germania, pentru a afla sursa de provenienţă a veniturilor obţinute de liderul PPDA, Andrei Năstase, finul oligarhului Victor Ţopa, în acest stat, în ultimii zece ani, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Sîrbu vrea să afle dacă Andrei Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei, precum şi calitatea de rezident fiscal. Totodată, alesul PDM întreabă dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova.

„Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de sute de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm, dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania”, a spus Sergiu Sîrbu, citat de publika.md.

În interpelarea sa, deputatul PDM solicită Serviciului Fiscal de Stat să prezinte informaţii despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către toţi cei 26 de deputaţi ai blocului politic „ACUM”.

„Mulţi dintre ei, fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum se cheltuie banul public, dar întrebarea noastră logică şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: Da matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul „ACUM”, a declarat deputatul PDM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.