Deputatul Mihai Popșoi spune că prezența la urne a fost una bună, dar putea să fie încă mai bună

Chișinău, am avut alegerile parlamentare. Deci, acesta este al treilea scrutin pentru chișinăuieni și al doilea pentru restul țării în mai puțin de un an de zile și acest lucru, evident, lasă o amprentă asupra electoratului”, a declarat Mihai Popșoi, în platoul Pro TV. Deputatul spune că prezența la urne a fost una bună, dar putea să fie încă mai bună, transmite stiridinmoldova.md cu referire la ipn.md.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a menționat că în municipiul Chișinău rezultatele pentru PDM sunt puțin mai bune decât acum patru ani. Totodată, democratul spune că PDM mai are mult de muncit în capitală pentru a atrage de partea sa simpatia alegătorilor. Sergiu Sîrbu a evitat să răspundă pentru cine va îndemna PDM alegătorii să voteze în turul doi de scrutin în municipiul Chișinău. „Vom analiza la partid. Urmează să decidem, trebuie să vedem care vor fi rezultatele. Vedem dacă merită vreun candidat, în genere, să ieșim noi la vot și să-i susținem”, a declarat parlamentarul.

În ceea ce privește formarea Consiliului Municipal Chișinău, Sergiu Sîrbu spune că va fi nevoie de o alianță pentru că nu există o majoritate clară. „Dacă PSRM și ACUM se unesc așa cum s-au unit în Parlament, atunci să vedem ce vor spune alegătorii”, a continuat deputatul.

Cele mai recente date prezentate pe pagina CEC arată că după procesarea a 306 procese verbale din cele 307 din municipiul Chișinău, rezultatele preliminare arată că Ion Ceban, candidatul PSRM, a obținut 40,16% din voturi, iar candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase – 31,09% din voturi. Totodată, după procesarea a 304 procese verbale din cele 307, 37% dintre alegători și-au dat votul pentru candidații socialiști la funcțiile de consilieri, 33,27% – pentru cei ai blocului ACUM, 6,36% – pentru ai Partidului Liberal, 4% – pentru cei ai PDM, 3,85% – pentru candidații Partidului Șor și 2,78% pentru cei ai PUN.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.