Deputaţii PAS-PPDA vor la închisoare, însă nu au prezentat temeiuri legale

Deputaţii PAS-PPDA nu au prezentat temeiuri legale, pentru a benefia de permisiunea de a vizita Penitenciarul Nr.13 din Capitală, acolo unde este deținut preventiv Gheorghe Petic, acuzat de viol, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Potrivit prevederilor art. 21 alin. (2) din Legea nr.39 din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, deputatul are dreptul de a vizita, orice organ de stat şi obștesc, orice unitate, în modul stabilit de Biroul permanent, însă deputații nu au prezentat o hotărâre a Biroului permanent în sensul celor solicitate în cerere”, se spune într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Instituţia mai spune că deputații în Parlament pot vizita instituțiile penitenciare în scopul exercitării atribuțiilor de serviciu, în anumite condiţii.

„Pentru a exclude orice posibilă prevalare a interesului personal a unui deputat vis-a-vis de drepturile de care aceștia beneficiază, administrația penitenciară are totuși obligația de a verifica existența temeiurilor de acordare a accesului de a vizita penitenciarul, doar în urma exercitării funcțiilor de serviciu a deputatului în Parlament. Despre această decizie deputații au fost informați ieri în scris de către conducerea penitenciarului”, se mai conţine în comunicatul citat.

Administrația Națională a Penitenciarelor mai informează că Gheorghe Petic a fost transferat într-o altă celulă, unde sunt asigurate condiții corespunzătoare de detenție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.