Deputații PAS limitează numărul anilor pentru funcțiile de conducere persoanelor care au atins vârsta de pensionare

Funcționarii publici vor putea ocupa funcții de conducere doar încă doi ani după pensionare și nu cinci ani cum permite în prezent legislația. Deputații PAS au venit cu o propunere de modificare a Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Potrivit inițiativei, funcționarii care au atins vârsta de 63 de ani și dețin o funcție de conducere, pot rămâne într-o funcție de conducere cel mult doi ani după atingerea acestei vârste, semnând contracte anuale pe o perioadă determinată. După atingerea vârstei de 65 de ani aceștia pot continua să muncească până la 68 de ani într-o funcție de execuție.
Deputatul PAS, Dan Perciun, a declarat că prin această modificare se dorește de a se oferi șanse și generației tinere să acceadă în funcțiile de conducere.
”Astăzi este posibil până la 68 de ani, deși Codul Muncii stabilește că după 65 de ani, în general persoanele pot fi eliberate, noi considerăm că și în cazul funcționarilor publici ar fi cazul ca funcțiile de conducere să poată fi deținute doar până la 65 de ani, doi ani după pensionare. Urmând ca ulterior acesta să poată să activeze mai departe în funcție de execuție, oferind șansa și pentru generați mai tânără să acceadă în funcțiile de conducere. Astăzi avem foarte multe contracte semnate pe 5 ani, până la 68 de ani pentru asemenea funcții și credem că nu este o practică productivă”, a declarat deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.