Deputații PAS au prezentat raportul de activitate a fracțiunii pentru 100 de zile

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate /PAS/ Mihail Popșoi, Dumitru Alaiba, Olesea Stamate, Doina Gherman și Dan Perciun au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat raportul de activitate a Fracțiunii parlamentare PAS pentru 100 de zile, comunică MOLDPRES.

Deputații au trecut în revistă inițiativele legislative care au fost votate. Printre acestea se numără noul mecanism de verificare a averilor demnitarilor și legea ce prevede excluderea secretului off-shore. ”O altă inițiativă se axează pe digitalizarea economiei, antreprenorii nu vor mai sta în rând după acte. Digitalizarea e un proces inevitabil, iar noi am rămas în urmă. La acest subiect și trebuie să recuperăm”, a spus Popșoi, scrie sursa citată.

Acesta a menționat că, în pofida crizei pandemice, a celei energetice și a celei din justiție, s-a reușit majorarea pensiilor și alocațiilor. De asemenea, au fost majorate salariile personalului gospodăresc din spitale și vor fi oferite compensații la facturile de gaz. ”Un alt proiect prevede că persoanele ce au datorii să nu poată fi evacuate din casă pe perioada iernii. O alta lege ține de audiovizual. Am dat vot negativ activității Consiliului Audiovizualului și ne dorim o presă independentă. De asemenea, am readus sub controlul Parlamentului televiziunea națională”, a conchis Popșoi.

O altă inițiativă consemnată de deputații PAS a fost ratificarea Convenției de la Istanbul. Aleșii poporului au precizat că reformele trebuie să continue în toate domeniile, inclusiv în justiție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.