Deputații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu ar fi dorit să adere la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Deputații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu ar fi dorit să adere la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Dezvăluirile au fost făcute de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii de astăzi “Președintele răspunde”.

„În luna iunie a anului trecut, Serioja Sîrbu de la PDM (acum este la partidul Pro Moldova) suna la colegii mei, ridica mâinile: „ne predăm, trecem la voi”. Eu am spus categoric: pe niciunul nu îl acceptați să treacă la noi”, a afirmat șeful statului. El a precizat că și Andrian Candu, liderul Pro Moldova, a avut astfel de intenții.

“Candu a fost la mine în birou prin septembrie-octombrie și mulți alții. Eu nu am admis ca niciunul dintre ei să treacă la noi, cu toate că ei erau gata, fără bani nimic: „Vrem să venim în echipa voastră, echipă de perspectivă”. Eu la voi, nici la unul, nici la un partid nu m-am vârât să scot deputați, cu toate că am avut posibilitate și am posibilitate. Dar nu voi face niciodată acest lucru, eu nu sunt Plahotniuc”, a subliniat șeful statului.

Președintele Igor Dodon a repetat că este necesară modificarea Legii Supreme, pentru a interzice traseismul politic.

„Pentru a rezolva problema asta de principiu trebuie modificată Constituția și sunt de acord cu colegii mei din PSRM. Despre cumpăratul deputaților: de interzis prin lege trecerea dintr-o fracțiune în alta. Nu-ți place? Depune mandatul, ieși din parlament, du-te la alegeri, o să te aleagă poporul? O să fii deputat în parlament”, a explicat președintele Igor Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.