Declarație comună SUA – Moldova: cooperarea în domeniul promovării statului de drept și combaterii corupției la nivel înalt în Republica Moldova

Guvernele Statelor Unite și Republicii Moldova au organizat o ședință a grupului de lucru în domeniul statului de drept și a bunei guvernări în cadrul Dialogului Strategic SUA-Republica Moldova pe 27 ianuarie, la Chișinău.  Asistentul Adjunct al Secretatului de Stat din cadrul Biroului Internațional în Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii, Dl. Jorgan K. Andrews, și Ministrul Justiției Republicii Moldova, Dl. Fadei Nagacevschi, au prezidat dialogul care a întrunit reprezentanți ai mai multor autorități și ai societății civile din ambele state, transmite stiridinmoldova.md.

Această ședință a subliniat angajamentul ambelor state de a-și aprofunda cooperarea în domeniul promovării statului de drept și combaterii corupției la nivel înalt în Republica Moldova. Statele Unite și Republica Moldova au convenit să coopereze în cinci domenii specifice pentru consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, și anume: realizarea reformelor semnificative în sectorul justiției, consolidarea instituțiilor de combatere a corupției, promovarea unei mass media și societăți civile libere și active, îmbunătățirea transparenței guvernamentale și apărarea drepturilor omului pentru toți cetățenii.

Statele Unite și Republica Moldova și-au reafirmat angajamentul continuu de aprofundare a parteneriatului bilateral și de continuare a colaborării pentru combaterea corupției, protejarea instituțiilor independente și instituirea justiției imparțiale pe care o merită poporul Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.