De 9 mai, din Piața Marii Adunări Naționale va porni Marșul Victoriei

Ziua Victoriei, 9 mai, va fi marcată la Chișinău printr-un Marș al Victoriei și ”Regimentul nemuritor”. Membrii Consiliului național de coordonare ”Victoria” au anunțat, astăzi, că acțiunea va începe din Piața Marii Adunări Naționale și va continua spre Complexul Memorial ”Eternitate”.

La eveniment sunt invitați toți cetățenii cu portretele rudelor care și-au dat viața pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

”Prin aceste acțiuni dovedim tuturor că trecutul nu se uită, iar rănile războiului și tragediile secolului trecut până în ziua de astăzi sunt un ecou răsunător în sufletele noastre”, a declarat Chiril Șevțov, voluntar în cadrul Consiliului național de coordonare ”Victoria”.

Organizatorii au dat asigurări că vor respecta toate regulile sanitar-epidemiologice impuse de autorități și OMS în condițiile pandemiei.

”Regimentul nemuritor” este o mișcare internațională civil-patriotică, al cărei scop este păstrarea memoriei personale a generației Marelui Război pentru Apărarea Patriei desfășurat între 1941-1945. Anual, de Ziua Victoriei, 9 mai, participanții mișcării trec, într-o coloană, de-a lungul străzilor orașelor, purtând fotografii ale rudelor lor – veterani din armată și din flotă, partizani, luptători clandestini, luptători din Rezistență, muncitori din spatele frontului, deținuți din lagărele de concentrare, cei care au suferit în timpul blocadei Leningradului, copii care au suferit din cauza războiului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.