Datele Guvernului arată că extinderea programului Prima Casă demonstrează că tinerii îşi doresc un viitor acasă

Suma creditelor oferite tinerilor și familiilor în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă” a depășit 1 miliard de lei, iar valoarea garanțiilor de stat depăşeşte 500 de milioane de lei. Datele Guvernului mai arată că, în total, peste două mii de familii și tineri necăsătoriți şi-au procurat o locuință, în cadrul programului „Prima Casă”, iar valoarea medie a locuinţelor este de aproape 600 de mii de lei, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

În opinia premierului Pavel Filip, numărul mare de solicitanţi de credite în cadrul acestui program demonstrează că tinerii îşi doresc un viitor acasă.

„Suma creditelor oferite tinerilor și familiilor în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă” a depășit 1 miliard de lei. Asta înseamnă că tinerii își doresc un viitor acasă”, a scris Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

Până în prezent, în cadrul programului „Prima Casă”, au fost aprobate peste 2070 de credite. Peste 270 au fost acordate profesorilor, medicilor, polițiștilor sau militarilor. Alte peste 560 de împrumuturi au fost oferite familiilor cu copii, care se încadrează în programul „Prima Casă 3”.

Amintim că programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului Pavel Filip. În prezent, Guvernul se pregătește să extindă programul și să lanseze „Prima Casă 4”, destinat angajaților din sectorul privat. Statul le va oferi acestora compensații de până la 50 la sută din valoarea creditului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.