Datele Biroului Național de Statistică arată o creștere semnificativă a poducției industrial

Datele Bitorului Național de Statistică pe luna februarie 2019 arată o creștere cu 3,8% a poducției industriale, în raport cu perioada similară a anului trecut. Potrivit BNS, saltul se datorează creșterii producției industriale în industria extractivă (+59,3%), în industria prelucrătoare (+3,4%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,2%), transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Aceleași date arată că, în luna februarie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 2,5% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă (+9,5%) și în industria prelucrătoare (+0,9%).

În ianuarie-februarie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,1%, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+29,3%), în industria prelucrătoare (+0,5%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+6,1%).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.