Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Dacia va pune pe mașinile sale un nou motor pe benzină - Știri din Moldova

Dacia va pune pe mașinile sale un nou motor pe benzină

Dacia mai introduce un motor în catalogul său, care vine cu avantaje și dezavantaje. Pentru mulți români s-ar putea să fie o dezamăgire, în timp ce pentru alții, ar putea fi motorul pe care-l așteptau de mult timp. Îți voi spune în rândurile următoare ce modele vor avea noul motor și cât de puțin carburant o să consume, dar și ce preț vor avea mașinile în echiparea cărora va intra noul sistem de propulsie, transmite stiridinmoldova.md.

Cert este că marca românească vrea să nu fie afectată negativ de noile norme de poluare și se pune la adăpost.

Asta înseamnă că Dacia nu face altceva decât să evite eventualele sancțiuni sau interdicții ca urmare a noilor norme de poluare WLTP. Prin urmare nu trebuie să te surprindă că renunța la motoarele cu care te-ai obișnuit până acum. Fie că le-ai apreciat sau nu, viitoarele modele vor avea alte sisteme de propulsie, de capacitate mult mai mică, dar mai puțin poluante. Compromisurile s-ar putea, însă, să le simți tu, în calitate de client.

Dacia va pune pe mașinile sale un nou motor pe benzină, de capacitate de doar 999 cmc și 100 de cai-putere – 1.0 TCe 100. Da, e mic, dar va respecta noile norme de poluare. În plus, s-ar putea să te bucuri de avantajul unui consum redus de carburant, în condiții obișnuite de condus. Asta înseamnă că nu e bine să scoți untul din el.

Fabricarea lui a început încă de anul trecut și a ajuns până acum pe Renault Clio. De anul acesta, va vi pus și mai multe modele Dacia și va fi motorul entry-level al companiei. Are trei pistoane și un cuplu maxim de 160 Nm, dar și o greutate redusă, deci n-o să tragă din greu, dacă nu încarci mașina prea rău. Consumul de carburant ar trebui să fie de 5,5 l/100 km.

Ce modele Dacia vor primi noul motor

Primul model care îl va avea este Duster…tocmai el…Spuneam că motorul are o capacitate redusă și nu trage din greu dacă nu încarci mașina prea tare. Totuși, vorbim de Duster, un SUV/crossover (depinde cum îl vezi) , care oferă un spațiu interior foarte generos. Sunt sigur că te gândești că acel motor de nici 1.000 de cmc n-are ce căuta sub o caroserie atât de mare.

După Duster, vor urma și celelalte modele principale să fie dotate cu noul motor, precum Sandero sau Logan. Astfel, Dacia va avea de acum trei motorizări pe benzină (1.0 TCe 100, TCe 130 și TCe 150) și două diesel (Blue dCi 95 și Blue dCi 115).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.