Cum își educă nordicii copiii. Exemple de urmat

Nordicii cred cu țărie în introducerea timpurie a copiilor în colectivitate, pun accentul pe independență și sunt foarte deschiși, transmite stiridinmoldova.md.

Nu își lovesc micuții

În țările scandinave, părinți nu își lovesc copiii, după ce, în 1970 a fost dată o lege care le interzice acestora să îi bată pe cei mici. Chiar dacă pedeapsa nu este una penală sau o amendă, autoritățile sunt mult mai drastice: îi iau pe copii de lângă părinți, pe care îi decad din drepturi, și îi duc la un centru special amenajat.

Educația de la 18 luni la 6 ani

În primele 18 luni, copilul rămâne acasă cu unul dintre părinți, iar statul forțează acest lucru. Cum? Nu există nicio creșă sau institut care să aibă grijă de micuții care au mai puțin de 18 luni.

Ei bine, dacă până la această vârstă copilul stă doar lângă părinți, până la 6 ani el își va petrece timpul alături de alți micuți. Datorită acestui lucru, prichindeii ajung să fie mai sociabili, învață normele sociale și dezvoltă bun simț. Nu degeaba, au cel mai mare coeficient de inteligență din Europa.

După ce au trecut acest prag de 6 ani, părinții se implică foarte mult în educația copilului. Ei îi dau treptat mai multe responsabilități, ca cel mic să învețe să facă față posibilelor probleme. Așa se face că, de la vârsta de 16-18 ani, majoritatea au un job part-time și contribuie la cheltuielile casei.

Vârsta de 18 ani, un prag important

Este momentul când, la terminarea liceului, copiii scandinavi părăsesc casa părintească și iau viața în piept. Mulți dintre ei se înscriu la facultate, își iau un job pentru a se întreține, iar grație educației primite acasă reușesc să depășească anumite impasuri mai ușor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.