CRIZA DE COMBUSTIBIL SE ACUTIZEAZĂ! Motorina a dispărut din vânzare de la cele mai multe rețele de benzinării

Câteva benzinării din capitală anunță că nu mai au motorină în stoc. Cel puțin rețelele de de alimentare Tirex, Bemol și Rompetrol nu au afișat prețuri la motorină pe panouri. ANRE nu ne-a oferit detalii la subiect, deocamdată.

La ultima ședință ANRE, atunci când s-a luat decizia de modificare a marjei comerciale pentru vânzarea angros a produselor petroliere, se menționa că decizia a fost determinată, inclusiv de incidentul produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, România, incident care ar fi provocat lipsuri de alimentare cu combustibil.

„Au apărut factori care perturbează situația de pe piața produselor petroliere, care nu țin de ANRE și instituțiile statului, cum ar fi explozia de la rafinăria din Năvodari. O rafinărie din Grecia și-a sistat activitatea. S-au produs schimbări în regulile de comerț cu Berlarus. Suntem în lipsuri în regiune de unde se alimentează Republica Moldova. Ca să nu admitem o penurie de produse petroliere, Agenția s-a autosesizat și vine cu o soluție de intervenție minimală în Hotărârea adoptată anterior, ca să relaxăm modalitatea de import și vânzarea angro către companiile petroliere sau alte companii cum ar fi Exdrupo, agențiile de transport etc”, a declarat directorul ANRE Eugen Carpov. 

Știrea se actualizează.


Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.