Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Corneliu Ciurea spune că PACE suferă de discriminările unui sistem politic extrem de dușmănos - Știri din Moldova

Corneliu Ciurea spune că PACE suferă de discriminările unui sistem politic extrem de dușmănos

PACE este un partid care tulbură atmosfera stătută a politicului moldovenesc și lansează cîteva mesaje revelatoare pe care alte partide se sfiesc să le pronunțe. Opinia a fost expusă de către analistul Corneliu Ciurea într-un editorial publicat pe site-ul Politics.MD.

„Acțiunile energice ale partidului tulbură liniștea campaniei, creată în mod intenționat pentru a adormi spiritele și a crea senzația unei lipse de alternativă. Demascarea unor pungași ordinari de pe lista pretins imaculată a PAS-ului, comunicarea cu diaspora care a culminat cu oferta maximă cu privire la desciderea a 220 de secții de vot peste hotare dar și interesul special pentru funcția de Ministru de Interne – sînt acțiuni care au deviat atenția publicului de la fabula considerată canonică a campaniei – lupta proeuropenilor contra prorușilor”, scrie politologul.

În același timp, Corneliu Ciurea spune că partidul suferă de discriminările proprii unui sistem politic extrem de dușmănos față de pretendenții noi.

„Mass media partizană ia apă în gură atunci cînd este vorba de Cavcaliuc și partidul său pentru a nu-i propaga inițiativele, iar comentatorii politici evită ostentativ subiectul PACE, considerîndu-l toxic și neavenit. Sociologii sînt somați de comanditari să scoată în evidență doar propriile partide, împingînd la coada clasamentelor lor prefabricate partidele noi”, a declarat Ciurea într-un editorial publicat de Politics.

Pe final, politologul atrage atenția că PACE este un partid pro european ce se adresează diasporei în condițiile în care există pe scena moldovenească pretenția unui monopol asupra acestui segment electoral.

„Ordinea într-un stat este o valoare cheie care nu poate fi scoasă la mezat de iubitorii unor aventuri politice. În plus, PACE ne spune că îngerii nu sînt chiar atît de albi, cu referire la diverși candidați la funcția de deputat și lideri ai administrației publice locale, obișnuiți să vadă statul ca o vacă de muls.”

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.