Contractele vor fi reziliate cu toți agenții economici, care au construit pavilioane comerciale în locul stațiilor de așteptare a transportului public, a spus Chironda

Stațiile de așteptare a transportului public sunt într-o stare deplorabilă, iar contractele publice private, în acest sens, trebuie să fie reziliate. Cel puțin asta anunță viceprimarul Victor Chironda, într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite stiridinmoldova.md.

Această concluzie vine după ce săptămâna trecută, Chironda a dispus să fie făcută o inventariere a tuturor stațiilor. 

Astfel, din totalul de 546 de stații în municipiu, la moment avem trei tipuri:

„1. Stațiile distruse ale Epa-Media – o schemă din 2007, prin care un agent economic a devenit proprietarul a 267 de stații pe care le-a lăsat să degradeze complet.

2. Pavilioane comerciale – o altă schemă prin care 128 de stații din „stații cu puncte de comerț” s-au transformat în „pavilioane de comerț cu două scaune”.

3. Peste 150 de stații existente doar pe hârtie, unde nici un fel de acoperiș sau scaune nu există”, a precizat Chironda. 

Viceprimarul spune că este inadmisibil ca stațiile să fie transformate în magazine sau panouri publicitare. Astfel, a cerut inițierea procedurilor de reziliere a contractelor cu toți agenții economici, care au construit pavilioane comerciale în locul stațiilor de așteptare a transportului public.

„Contractul cu Epa-Media expiră în 2021. Pâna atunci vom face toate demersurile pentru rezilierea contractului. Astfel de „parteneriate public-private” compromit însăși principiul de PPP”, a subliniat acesta. 

În curând urmează a fi prezentat un concept de stație de transport, pentru a asigura orașul cu stații de așteptare noi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.