Contestații privind înregistrarea mai multor brand-uri cunoscute în lumea întreagă

Comisia de contestații a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală urmează să examineze mai multe contestații depuse privind înregistrarea unor obiecte de proprietate industrială. Printre acestea se regăsesc și brand-uri notorii în lume, transmite stiridinmoldova.md.

Reuniunea va avea loc în data de 24 iunie. Potrivit agendei publicate, din totalul de 13 mărci, înregistrarea cărora urmează să fie discutate în cadru ședinței, șase sunt deținute de persoane străine. Și anume, Comisia va examina obiecțile privind:

CHOCOPUF;

CSCT Buiucani;

Naturinni;

Miller;

iTRIP.MD;

ECHO;

Universul ferestrelor;

Grass;

7UP;

Promedol Kalceks;

G-COIN.

În Republica Moldova sunt înregistrate peste 31 de mii de mărci. Dintre acestea, 903 au fost înregistrate pe parcursul anului trecut. Pe parcursul anului 2019 au fost înregistrate deja 1.852 de solicitări de înregistrare a mărcilor, majoritatea fiind depuse de străini. În total, anul acesta AGEPI a eliberat peste 400 de certificate de deținere a mărcii.

Potrivit legislației, Comisia de Contestaţii a Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală este o structură cu drept de soluţionare pe cale extrajudiciară a litigiilor din domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale. Termenul de examinare a contestaţiilor este de trei luni din data depunerii. Deciziile Comisiei pot fi atacate în instanțele de judecată.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.