Conform sondajului american, IRI: PDM continuă să crească și este al doilea în preferințele alegătorilor

Partidul Democrat din Moldova este al doilea în preferințele alegătorilor din Moldova. În total, patru formațiuni ar ajunge în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj al Institutului Republican Internațional (IRI) din SUA, publicat luni, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.md.

Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA. Potrivit studiului realizat de americani, pentru socialiști ar vota 39 la sută dintre respondenții cu opțiuni de vot clare, comparativ cu 32% în septembrie – octombrie 2018. Partidul Democrat din Moldova a crescut cu 2 puncte procentuale și se bucură de încrederea a 14 la sută dintre cetățeni. A crescut ușor PAS, pentru care ar vota 13%, comparativ cu 12%, în toamna anului trecut. În același timp, PPDA a pierdut 3 puncte procentuale și este creditat acum cu 8% din sufragii. Sub pragul electoral de 6 la sută se plasează Partidul Șor, care a crescut cu un punct procentual față de studiul precedent. Nouă la sută dintre cei intervievați nu au vrut sau nu au știut cum să răspundă. Numărul indecișilor s-a redus de la 15%, câți erau în toamna anului trecut.

Totodată, a crescut cu 10 puncte procentuale numărul moldovenilor care cred că scrutinul din 24 februarie va fi liber și corect – 44 la sută în prezent.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 5 decembrie – 16 ianuarie 2019 pe un eșantion de 1226 de respondenți. Marja de eroare este de +-2,8%.

Share this Post!

Related post

0 Comment