Concluzia experților: Oamenii de afaceri nu se tem să facă investiții pe termen lung

Oamenii de afaceri au așteptări pozitive în ceea ce privește perspectivele economiei moldovenești şi nu se tem să facă investiții pe termen lung. Este concluzia la care au ajuns economiştii de la Poşta de Ştiri, într-o scurtă analiză privind starea businessului local, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

Experţii spun că pe parcursul anului 2018, businessul local a realizat investiții în active imobilizate (pe termen lung) în sumă de peste 14,5 miliarde de lei sau 60% din totalul investițiilor de acest fel. În opinia lor, şi statul este destul de prezent cu investiți de peste 4,2 miliarde de lei, ceea ce constituie 17,5% din totalul investițiilor.

„Aici este de menționat că investițiile de la Bugetul de Stat aproape că s-au dublat (creștere cu 94,5%) față de anul precedent. Și-a spus cuvântul și programul guvernamental „Drumuri Bune”. Cele mai mari investiții au fost făcute în mașini și utilaje – 7,3 miliarde de lei, după care urmează construcțiile inginerești – cu peste 5 miliarde de lei și clădirile nerezidențiale – cu 4,5 miliarde de lei”, se arată în analiza citată.

În total, valoarea investițiilor, în anul 2018, a fost de 24,2 miliarde de lei, în creștere cu 12,4%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.