Comisia de anchetă în cazul Ceaus îi solicită președintelui eliberarea din funcție a directorului SIS

Comisia parlamentară de anchetă în cazul răpirii ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, vine cu o recomandare către președintele Maia Sandu să-l  elibereze din funcție pe directorul SIS, Alexandr Esaulenco, șefului serviciului de contraspionaj și  încă alte câteva persoane. Cererea este inclusă în raportul comisiei care și-a încheiat activitatea în data de 09 iunie. 

Ancheta parlamentară a stabilit că aceste persoane nu și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu, nu au făcut nimic pentru a preveni acest caz, calificat de comisie drept atentat la securitatea națională a Republicii Moldova sau chiar că au acționat concertat cu serviciile speciale militare ale Ucrainei pe teritoriul țării noastre.

”Prin majoritate, membrii comisiei au susținut o recomandare către Președinția Republicii Moldova privind eliberarea din funcție a directorului SIS Alexandr Esaulenco, a șefului serviciului de contraspionaj și altor persoane pentru inactivitate în prevenirea atentatului la securitatea Republicii Moldova de către un grup de persoane din afara țării, care au activat nestingherit pe parcursul a câtorva săptămâni fără a fi detectat de SIS, sau urmare a unei complicități cu acesta”, a declarat președintele comisiei Vasile Năstase.

În raport se mai face trimitere și la unele titluri din presă în care se vorbește despre faptul că SIS, cu știința Președinției Republicii Moldova, a colaborat cu răpitorii lui Ceaus, care au acționat concertat pe teritoriul țării noastre timp de câteva săptămâni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.