CNAS: Beneficiarii pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că 24 069 de beneficiari pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente.

CNAS a efectuat transferul în valoare de 64 de milioane de lei pentru plata acestor indemnizaţii.Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată. Este vorba despre FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română şi ÎS „Poşta Moldovei”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, CNAS menţionează că pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

Potrivit CNAS, în luna decembrie, anul trecut, nu au fost ridicate 15,3 milioane de lei sau 54,5 % din suma totală transferată pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. Casa Naţională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin până pe 23 ianuarie curent. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.