Cine sunt cei mai bogați tineri din lume în anul 2019

Revista Forbes a publicat tradiționalul top al celor mai bogați oameni din lume. Din cei peste două mii de miliardari, 71 de persoane sunt sub 40 de ani. Mai jos vă prezentăm topul miliardarilor care au reușit să-și câștige miliardul până la vârsta de 30 de ani, transmite stiridinmoldova.md.

1. Kylie Jenner (21 de ani) – un miliard de dolari

Kylie Kristen Jenner este o personalitate de televiziune americană, femeie de afaceri, antreprenor, model și personalitate social media. Ea este cunoscută pentru apariția în reality-show-ul „Keeping Up With The Kardashians” începând din 2007 până în prezent și pentru celebrul brand de cosmetice „Kylie Cosmetics”.

2. Alexandra Andresen (22 ani) – 1,4 miliarde de dolari

3. Katharina Andresen (23 de ani) – 1,4 miliarde de dolari

Cele două tinere, de 22, respectiv 21 de ani, au apărut pentru prima dată în catalogul Forbes cu cei mai tineri miliardari din lume în 2016, și tot de atunci ocupă an de an prima poziție. Surorile se află pe locul 1475 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia.

Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80% din acţiunile companiei Ferd Holdings.

4. Gustav Magnar Witzoe (24 de ani) – 3 miliarde de dolari

Gustav Magnar Witzoe este un miliardar norvegian și un acționar semnificativ al companiei de creștere a somonilor –  Salmar ASA.

5. John Collinson (28 de ani) – 2,1 miliarde de dolari

John Collison este un antreprenor irlandez. El este co-fondatorul Stripe, o companie de tehnologie. Software-ul său permite persoanelor fizice și companiilor să primească plăți prin Internet.

6. Evan Spiegel (28 de ani) – 2,1 miliarde de dolari

Evan Thomas Spiegel este cofondatorul și CEO al companiei americane multinaționale de tehnologie și social media Snap Inc., pe care a creat-o (în calitate de Snapchat Inc.) cu Bobby Murphy și Reggie Brown în timp ce erau studenți la Universitatea Stanford.

7. Ludwig Theodor Braun (29 de ani) – un miliard de dolari

Ludwig Theodor Braun deține 10% din compania de dispozitive medicale B. Braun Melsungen, care a fost deschisă în 1839 ca o mică farmacie care a vindea medicamente din plante.

8. Anna Kasprzak (29 de ani)  – un miliard de dolari

Anna Kasprzak este o călăreață daneză. Ea a reprezentat Danemarca la două olimpiade de vară (în 2012 și 2016). Cel mai bun rezultat olimpic l-a obținut în 2012, când s-a plasat locul 4 cu o echipă daneză în competiția de echipă. Pe lângă aceasta, ea este proprietara brandului de producere a încălțămintei „ECCO”, care a fost fondat de bunicul ei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.