Chișinăul și-ar putea întoarce faima de oraș verde. Acțiunile intreprinse de Primăria Capitalei

Chișinăul trebuie să redevină una din cele mai verzi capitale din Europa. Cel puțin asta are în plan primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, pentru a dobânti acest scop, se lucrează din greu la toate capitolele.


„Mai multă lume ne întreabă de ce acordăm atâta atenție sporită anume reabilării sparțiilor verzi. Chișinăul cândva a avut faima de oraș verde. A fost una dintre cele mai verzi capitale din Europa și noi vrem să întoarcem această faimă”, a punctat Ceban.


Edilul mai spune că de asemenea se creează multe scuaruri și zone de odihnă pentru locuitorii capitală, dar și locuri unde aceștea pot să practice sportul.


„În această săptămână am fost în inspecție la parcul La Izvor, unde vrem să reabilităm toată zona. Parcul trebuie să devină unul dintre cele mai atractive din regiune, nu doar din Chișinău. Urmează să fie construit aici împreună cu FIFA, finalizate lucrările a unui stadion de plajă, ceea ce este o noutate pentru sud-estul Europei, nu doar pentru Republica Moldova. Tot acolo vom amenaja mai multe stadioane pentru volei, pentru baschet, pentru tenis de câmp”, a precizat acesta.


Stadionul pe plajă, care este construit împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal și FIFA, este unicul de acest fel în toată regiunea.


Totodată, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști, dar și pentru alergări. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.