Chișinău și Kazan au semnat un Protocol de intenție pentru stabilirea relațiilor de prietenie

La Sankt-Petersburg a fost semnat Protocolul de intenție pentru stabilirea relațiilor de prietenie între orașele Kazan, Rusia, și Capitala Republicii Moldova. Documentul a fost semnat de viceprimarii Angela Cutasevici și Evgenia Lodvigova, în cadrul Forumului „Orașe Sănătoase. Alimentație sănătoasă pentru copii”. Protocolul presupune schimb de experiență între părți în sfera economiei, ocrotirii sănătății, sportului, turismului.

Protocolul de intenție în scopul stabilirii relațiilor de prietenie între orașele Kazan și Chișinău, presupune schimb de experiență în domeniul economiei și comerțului, culturii, sportului și turismului. Părțile intenționează, de asemenea, să inițieze proiecte comune în domeniile asistenței medicale și educație.

Tot miercuri, municipiul Chișinău a semnat Pactul de la Milano, un acord internațional între orașele lumii, angajate să dezvolte sisteme alimentare durabile. Obiectivul general al documentului este promovarea sistemului alimentar sustenabil și ecologic în ariile urbane, cu accent pe patru principii: garantarea unei alimentații sănătoase, promovarea sustenabilității sistemului alimentar, educația privind alimentația sănătoasă și reducerea risipei alimentare.

Amintim, primarul General, Ion Ceban, participă la lucrările Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, pentru schimb de experiență, la invitația administrației orașului Sankt-Petersburg.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.