China a lansat un nou cod de „conduită morală” pentru cetăţenii ţării

Guvernul chinez a lansat un nou cod de „conduită morală” pentru cetăţenii ţării. Ghidul conţine reguli din mai multe domenii, de la educaţie civică până la felul în care părinţii trebuie să-şi înveţe copiii să sorteze gunoiul sau la felul corect de a ridica drapelul naţional, relatează digi24.ro.

„Schiţa pentru implementarea construcţiei morale a cetăţenilor în noua eră” cere cetăţenilor chinezi să fie politicoşi şi oneşti, să fie „civilizaţi” atunci când iau masa, călătoresc sau merg la o competiţie sportivă, dar şi să „apere onoarea Chinei” atunci când sunt în străinătate.

Ghidul, centrat pe promovarea patriotismului, formulează, de asemenea, un „cod naţional de conduită” pentru lucruri precum cântarea imnului naţional, ridicarea drapelului sau pentru ceremonia pe care un individ o parcurge atunci când devine membru al Partidului Comunist Chinez.

Acest cod ar trebui să „sporească atitudinea pozitivă a cetăţenilor faţă de partid şi de ţară şi să creeze un simţ al identităţii colective”, se arată în documentul emis de comitetul central de partid şi de consiliului de stat. Ghidul le cere, de asemenea, cetăţenilor să „meargă înainte în spiritul lui Lei Feng”, un fost soldat, al cărui imagine este folosită constant în campaniile de propagandă ale guvernului de la Beijing.

Codul este o nouă încercare a lui Xi Jinping, preşedintele Chinei, de a îşi consolida poziţia şi cultul de personalitate, mai ales după valul de proteste care durează deja de cinci luni în Hong Kong – ghidul îndeamnă, de asemenea, pe cetăţenii chinezi să trateze teoria despre Marxism-Leninism al lui Xi Jinping, drept „miezul busolei lor civice şi morale”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.