Chicu către deputați: Fără bugetul aprobat nu că va fi imposibil de majorat salariile medicilor, dar nu va fi posibil de achitat și majorarea valabilă

Premierul Ion Chicu a declarat că majorarea cu 30% a salariilor personalului medical din 01 ianuarie, dar și cea aplicată deja din 01 septembrie, nu va fi posibilă dacă deputații nu vor vota Bugetul Public Național pentru anul viitor.

”Celor care cred că țara poate intra în noul an și fără bugetul aprobat, în asemenea scenariu nu că va fi posibil de majorat salariul cu 30% de la 01 ianuarie, dar nu va fi posibil de achitat și majorarea care deja e valabilă de la 01 septembrie”, a spus Chicu.

Premierul a făcut apel la conștiința deputaților, pe care i-a îndemnat să susțină proiectele bugetului de stat, bugetului FAOM, bugetului asigurărilor sociale de stat și Politica bugetar-fiscală.  

”Este necesar să asigurăm finanțarea adecvată a necesităților din sistemul medical, pentru aceasta am alocat mijloace suplimentare, inclusiv pentru remunerarea muncii medicilor”, a declarat Chicu.

Guvernul a examinat, astăzi, amendamentele deputaților la cele patru documente bugetare. Ulterior, aceste proiecte urmează să fie votate în lectură finală de Parlament.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.