Cetățenii care au atins vârsta de pensionare vor putea solicita dreptul la pensie prin procură. Parlamentul a aprobat inițiativa Guvernului

Persoanele care au atins vârsta de pensionare vor putea solicita dreptul la pensie prin procură, dacă nu vor avea posibilitate să se adreseze direct la Casa Teritorială de Asigurări Sociale.

Parlamentul a aprobat, în ansamblu, un proiect de lege în acest sens. Astfel, potrivit modificărilor la Legea cu privire la sistemul public de pensii, cererea de pensionare și actele necesare se vor depune la organul teritorial de asigurări sociale de către reprezentatul, desemnat de solicitant prin procură.

Guvernul și-a motivat această inițiativă prin multiplele adresări ale cetățenilor, care din cauza stării precare de sănătate nu pot depune personal cererea și actele necesare în vederea realizării dreptului la pensie. Numeroase sesizări în acest sens au venit și de la cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, care, în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

Legea va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.