Cenușă despre lista PAS pentru parlamentare: „lista PAS anunță riscul unui nucleu mic de legiuitori, restul ar putea să aibă rolul de „mâini ridicate”

Lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie are foarte puțini profesioniști, iar restul sunt doar niște “mâini ridicate”. De această părere este politologul Dionis Cenușă, care a făcut o analiză a echipe preze PAS.

„Câți specialiști în bună guvernare, politici anticorupție etc. se regăsesc pe listă? A vrea să combată corupția depinde de acțiuni, pe care trebuie să le sugereze parlamentarii/în Parlament. – Câți specialiști în integrare europeană/afaceri europene (în special pe sectoare) au fost incluși pe listă? În UE nu se integrează cu ochii închiși, ci în cunoștință de cauză”, scrie Cenușă pe Facebook.

Cenușă a subliniat că „lista PAS anunță riscul unui nucleu mic de legiuitori, restul ar putea să aibă rolul de „mâini ridicate”.

„Dacă, ipotetic, PAS reușește să fie majoritar, atunci cei din frunte vor emigra în guvern, atunci nucleul din Parlament va fi și mai mic, iar centrul puterii se va muta spre Președinție”, a mai spus expertul.

Analistul politic a declarant că lista PAS indică faptul că se merge foarte mult pe scenariul ucrainean, unde Zelensky a câștigat prezidențialele, după care și-a adus partidul nou-creat în Parlament. „Aici avem o problemă și o particularitate: – majoritatea lui Zelensky este alcătuită preponderent din „mâini ridicate”, cu un rol tehnic de a vota ce li se aruncă de sus și pregătire foarte slabă; – Ucraina este republică semi-prezidențială, iar Moldova este parlamentară (cu alegeri directe ale Președintelui)”, a subliniat el.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.