Cel mai bogat om din China, renunță la conducerea Alibaba

Jack Ma, fondatorul companiei de e-comert Alibaba, renunță la poziția de președinte al gigantului comercial. Noul președinte a fost ales chiar de către Ma, transmite stiridinmoldova.md cu referire la The Guardian.

Ma și-a anunțat retragerea încă din 2018 și își va serba ultima zi ca președinte al companiei în Hangzhou, unde a fondat compania în urma cu 20 de ani. Ma va fi înlocuit de Daniel Zhang, un contabil ce a ocupat până acum poziția de șef executiv al Alibaba.

Într-un video publicat recent, Ma a declarat „Sunt o persoană ce întotdeauna privește înainte. Nu vreau să ma uit la lucrurile din spate.”

Ultima sa zi în calitate de președinte va avea loc pe un stadion olimpic din China și mulți se așteaptă la un adevărat spectacol din partea lui Ma, ce s-a îmbrăcat în Michael Jackson și a dansat pe melodia Billie Jean la un eveniment din 2017.

Povestea și succesul lui Ma au inspirat numeroși antreprenori din China. El a fondat Alibaba în anul 1999 cu un grup de prieteni, într-un apartament din Hangzhou. În acest moment, averea lui Ma se ridică la 38.4 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Experții estimează că Alibaba are o valoare de 460 de miliarde de dolari.

Ma va deține în continuare 6.22% din Alibaba și va rămâne membru al consiliului de administrație până la întâlnirea anuală din 2020. După acel punct, va face parte dintr-un grup de 38 de membri ce supervizează compania, separat de consiliu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.