CEC nevoită din nou să dezmintă minciunile tirajate de Jurnal TV, privind ștampilarea buletinelor de vot nefolosite

Comisia Electorală Centrală, nevoită din nou să dezmintă minciunile tirajate de Jurnal TV, privind o pretinsă fraudare a alegerilor. Postul de televiziune a prezentat imagini în care se vede că, după ora 21, când s-a oprit votarea în țară, funcționarii unei secții de votare ștampilează buletine de vot și a afirmat că ar fi o confirmare a fraudei, transmite stiridinmoldova.md cu referire la evenimentul.md.

În acest context, autoritatea electorală precizează că au fost ștampilate buletinele nefolosite, procedură prevăzută de cerințele legale.

„Fiind contactați membrii biroului electoral al secției de votare nr.25/5 Chișinău, aceștia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot și de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, iar ulterior demarează activitățile privind numărarea buletinelor”, se arată într-un comunicat al CEC.

Astfel, potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de astăzi, în secția de votare nr.25/5 Chișinău au participat la alegeri 725 de cetățeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2544 buletine de vot și, respectiv, pe acestea a fost aplicată ștampila „Anulat”.

CEC mai precizează că secția de votare nr.1/40, la care face referință Jurnal TV, nu există. Autoritatea repetat a cerut instituțiilor mass-media să nu distribuie informații false, neverificate și interpretabile, care pot crea confuzie și incertitudine în rândul alegătorilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.