Ceban vine cu un apel către cetățeni: Suntem deschişi pentru orice tip de ajutor care ne-ar sprijini să gestionăm fluxul mare de refugiaţi din Ucraina

„Suntem deschişi pentru orice tip de ajutor care ne-ar sprijini să gestionăm fluxul mare de refugiaţi din Ucraina, asigurându-le serviciile necesare la prima etapă”, spune primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, în aceste timpuri, trebuie să fim mai cooperanţi ca niciodată.

„Refugiaţii au nevoie de cazare, alimente, haine, produse de igienă, servicii psihologice, juridice şi chiar activităţi distractive pentru copii. Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanţii companiilor de construcţii, reprezentanţii ONG-urilor, staţiilor PECO şi a reţelelor de magazine alimentare din capitală. Am venit cu apelul de a fi ajutaţi în efortul nostru de a gestiona criza şi fluxul mare de refugiaţi din ţara vecină.
Actualmente avem nevoie de noi spații locative, pentru adăpostirea refugiaților din Ucraina.

Pentru a simplifica şi a ne coordona acţiunile, lucrăm la crearea unui portal informaţional, care va fi disponibil în limbile: română, rusă, ucraineană şi engleză”, a declarat Ceban.

Edilul spune că acolo vor fi plasate şi stocate toate informaţiile cu privire la fluxul de refugiaţi pe teritoriul capitalei, repartizarea banilor din donaţiile care parvin pe conturile deschise de Primăria Chişinău, necesitatea de produse alimentare şi de igienă, dar şi alte produse şi servicii.

„Inițiativele și ajutorul oferit este benevol, după posibilitate. Mulţumesc tuturor celor care se implică”, a punctat Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.