Ceban: Trebuie să creăm condiții mai bune de tratament, dar și să ne concentrăm asupra prevenirii acestor maladii

Problema combaterii și prevenirii bolilor comunicabile/transmisibile la nivel de orașe trebuie abordată multiaspectual de către exponenții administrațiilor locale. Este opinia primarului de Chișinău, Ion Ceban, exprimată după participarea la Forumul liderilor orașelor din regiunea Europei de Est și Asiei Centrale, organizat la Kiev, transmite stiridinmoldova.md.

«Am declarat în cadrul panelului de discuții că această problemă trebuie abordată multiaspectual, trebuie să creăm condiții mai bune de tratament, dar și să ne concentrăm asupra prevenirii acestor maladii. Totodată, trebuie să organizăm campanii de informare și educare», a scris Ion Ceban, într/o postare pe Facebook.

Totodată, Ion Ceban a semnat alături de alte orașe declarația ,, Zero TB”, iar Chișinăului i-a fost înmânat premiul ,, ÎN PUTEREA TA,,, oferit orașelor ce înregistrează progrese în combatere epidemiei HIV/TB.

«Este în puterea noastră să avem grijă de sănătatea tuturor prin crearea de politici și promovarea lor la nivel global», a mai scris Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.