Ceban: Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare

Pe parcursul ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare. Acesta este în gestiunea Primăriei Chișinău.

Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

Acesta a specificat că și în prezent au loc mai multe lucrări de reparație pe alei și crearea de noi zone pentru odihnă.

„A fost înlocuit pavajul vechi de pe mai multe alei şi instalate două blocuri sanitare modulare, accesibile inclusiv pentru persoanele cu necesități speciale.

Au fost asfaltate aleile din parc, instalat sistemul de irigare autonomă, compozițiile florale s-au extins şi a fost modernizat iluminatul public.

Totodată, a fost înlocuit pavajul vechi de pe aleea din Zona Rozariu.

Pentru evitarea aglomerației și fluxului mare la intrarea principală în parc, au fost deschise încă trei porți de acces, este vorba de intrarea din str. E. Coca, din str. V. Lupu, intersecție cu str. A. Mateevici și din apropierea Universității „Ion Creangă”.

Pe teritoriul parcului a fost instalat şi un teren de joacă modern”, a informat șeful capitalei.

Astfel, în perioada anilor 2020-2022, de către Primăria Chișinău, pentru executarea lucrărilor capitale de întreținere și amenajare a teritoriului Î.M. Parcul Dendrariu, au fost alocate circa 10 milioane de lei.

Totodată continuă lucrările de amenajare a parcării publice din preajma parcului Dendrariu, cu o capacitate de circa 120 de locuri.

„Proiectul prevede amenajarea a 3 accese în zona parcării, a zonelor pietonale, pozarea sistemului de iluminat și dotări de control acces”, a adăugat Primarul General.

Lucrările de amenajare a parcării au început în anul 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă și se desfășoară pe o suprafață totală de 4 mii m².

„Dendrariu este frumos în fiecare anotimp”, a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.