Ceban: O noua rețea de apeduct și canalizare, construită la Budești cu ajutorul Primăriei

Aproximativ 1500 de locuitori din Budești urmează să fie conectați la o nouă rețea de alimentare cu apă și canalizare, amenajată cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău. Pentru lucrările de construcție a apeductului și canalizării în sectorul locativ D al comunei Budești, în acest an, din bugetul municipal au fost alocate peste 1,8 milioane de lei.

Potrivit primarului general Ion Ceban, costul lucrărilor este de 1,14 milioane de lei, bani oferiți exclusiv din bugetul municipal.

Rețeaua de canalizare, cu o lungime de 7 kilometri, va fi construită inclusiv cu susținerea financiară a primăriei locale și Fondului Ecologic Național.

Lucrările de construcție a apeductului și rețelei de canalizare în sectorul D urmează să se încheie până la sfârșitul acestui an.

În 2021, Primăria Chișinău a mai alocat peste 215 mii de lei pentru lucrările de proiectare și construcție a apeductului și rețelei de canalizare din Budești.

În 2020, din bugetul municipal pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii din suburbia Budești au fost alocate 1,13 milioane de lei, în anul 2021 – 4 milioane de lei, iar în acest an suma a crescut până la 5,2 milioane de lei.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.