Ceban, nemulțumit de activitatea MS, în ceea ce ține de informarea Covid-19: „De parcă coronavirus nu există. Oamenii nu cunosc despre riscurile noii tulpini sau despre doza a 3-a

În pofida faptului că numărul de cazuri de Covid-19 este în descreștere, primarul general Ion Ceban, spune că Ministerul Sănătății nu face suficiente acțiuni în lupta pandemică. Ceban afirmă că se creează impresia că nu mai există Covid.

„Oamenii nu cunosc nici o informație la zi de la instituțiile statului responsabile. Oamenii nu cunosc despre riscurile noii tulpini, informații despre vaccinarea cu doza 3, despre cazurile la zi, testarea în genere cu ce se ocupă Ministerul Sănătății?

Săptămâna trecută a fost una de continua descreștere pandemică. Înregistram statistici pozitive, în descreștere a numărului zilnic de pacienți cu Covid.

Totuși, rămânem organizați în gestionarea cazurilor de coronavirus. În municipiu din aceasta săptămâna rămân active ca spitale Covid – spitalul „Sf. Treime”, spitalul „Sf. Arh. Mihail”, spitalul Boli contagioase copii si maternitatea municipala nr.2. Spitalul „Gh. Paladi” va ieși din circuitul Covid.

Centrul Covid de la MoldExpo rămâne ca Centru de triaj pentru pacienții suspecți cu 100 paturi în acest scop. Spatiile medicale cu paturi de staționar Covid au fost conservate. In contextul unui potențial val nou de Covid”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că specialiștii ne dau prognoze de o posibilă incidenta sporită din nou de Covid în cca 1-2 luni. „Spatiile de la MoldExpo le vom putea reactiva foarte rapid”, a conchis Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.