Ceban: Medicii din capitală, echipați pentru a face față cu răspândirea virusului Covid-19

Medicii din capitală sunt suficienți de echipați pentru a face față cu răspândirea virusului Covid-19 și să aibă grijă de pacienți. Asta o demonstrează și numărul mic de infectare al cadrelor medicale din capitală. Raportat la numărul național, în Chișinău sunt doar 15 medici și asistente bolnave de coronavirus. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Deși avem o statistică mare la nivel de țară, 520 de medici infectați. În instituțiile municipiului Chișinău, care preiau una din cele mai mari presiuni în sens de pacienți, avem doar 15 cazuri confirmate. Medicii sunt dotați și echipați. Avem și teste. Am făcut vreo 500 de teste la medici. Mai avem altele 1000 în stoc, care pot fi activate la solicitare. Tot în acest sens avem grijă ca medicii să fie cazați și alimentați. Stocurile de medicamente, care pot fi astăzi depistate pe piață sunt suficiente, până când.

Edilul capitalei a venit cu un mesaj de mulțumire tuturor celor care stau în prima linie.

Potrivit lui Ceban, orașul este zilnic curățat și dezinfectat. „Aceste lucrări încep zilnic la 22:30 și durează până la 06:00 dimineață. Sunt sute de oameni implicați în acest proces”, a conchis edilul capitalei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.