Ceban, în inspecție la Buiucani. Ce proiecte sunt desfășurate

Proiectele care sunt în lucru în sectorul Buiucani au fost inspectate astăzi de către primarul general Ion Ceban.

Edilul spune că a convenit cu responsabilii ca lucrările să fie efectuate calitativ şi în termen, iar acolo unde vor fi atestate neconformități, să fie înlăturate.

“Astfel:

  1. La parcarea din strada Ghidighici, cu circa 300 de locuri, au fost deja delimitate spaţiile şi instalate bordurile. Urmează instalarea sistemului de iluminat, montarea pilonilor şi a camerelor de supraveghere video.
  2. În Parcul „La izvor”, urmează amenajarea plajei și completarea cu mobilier, amenajarea spaţiului verde, instalarea unui teren de fitness, a unui teren pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, a două terenuri de volei şi a unui teren de skate. Unele zone verzi din preajma plajei vor fi şi irigate. La fel, vor fi finalizate lucrările pe tot perimetrul parcului.
  3. Pe trotuarul din strada L. Deleanu, actualmente se lucrează pe porţiunea N. Costin şi Alba Iulia. Anul trecut Lucrări de reabilitare au fost efectuate începând cu şos. Balcani.
    Am solicitat să fie înlăturate toate neconformitățile.
  4. La intrarea în Parcul „Butoiaș”, unde anul trecut am reabilitat aleile pietonale şi teatrul în aer liber, urmează lucrări de amenajare a acceselor în zona verde, instalarea mobilierului urban şi instalarea unei buvete.
    La fel, am solicitat să fie înlăturate neconformitățile, iar acele lucrări care nu au fost prevăzute să fie proiectate.
  5. Reparația trotuarului din strada Alba Iulia în perimetrul str. I. Creangă – I. Pelivan. Reabilitate vor fi trotuarele, spaţiul verde, vor fi instalate scaune, coşuri pentru gunoi şi pozat sistemul de iluminat”, a precizat Ceban.

Primarul spune că în preajma trotuarului, în paralel se lucrează deja la amenajarea curţilor de blocuri din str. Alba Iulia 6,8,10,12 şi 14 şi a acceselor către acestea.

În curţi vor fi amenajate aleile pietonale, vor fi create locuri de parcare şi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii.

Actualmente în sectorul Buiucani mai sunt desfășurate lucrări de reabilitare şi amenajare:
⁃ spațiului din faţa preturii sectorului Buiucani, str. M. Viteazul, 2
⁃ scuarului din strada Ion Creangă 41
⁃ trotuarelor de pe str. A. Șciusev;
⁃ strada 27 martie 1918, inclusiv trotuarele;
⁃ subterana din str. Calea Ieșilor 2
⁃ subterana din Piaţa Dimitrie Cantemir, str. Ion Creangă 2

  • Parcarea din fața Parcului Dendrariu

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.