Ceban: Guvernul Republicii Moldova nu vrea să coopereze cu Primăria Chișinău

Guvernul Republicii Moldova nu vrea să coopereze cu Primăria Chișinău. Cel puțin asta le-a vorbit primarul mai multor colegi de ai săi din UE, care au venit în misiunea de monitorizare în Moldova.

„Am spus lor și o spun astăzi public. Nu există nici un fel de cooperare. Cum pot cei de la Guvern așa vor să înece fiecare acțiune a Primăriei Chișinău. Să ne împovăreze acele proiecte pe care am început să le realizăm și să ne blocheze în toate celelalte pe care ne le propune să le facem.

Aici voi numi doar câteva din aceste proiecte, unde bravii miniștri nici nu iesă la discuții, nu răspund și nici nu sunt interesați pentru a se realiza ceva.

Stația de Epurare și proiectul de peroliză care ar diminua tonele de nămol care ajung la stația de epurare a fost stopat de Ministerul Finanțelor. Și tot cei de la PAS se duc în preajma stației pe la localnicii de acolo și le spun că în curând va fi iarăși miros neplăcut, știind că au blocat proiectul. Până astăzi Guvernul nu a implementat proiectul ca toți agenții economici să dispună de stații de pre-epurare și au pus pe spatele Primăriei 12 milioane de lei din acest motiv.

Proiectul cu deșeuri stagnat din cauza unei Ministre care treabă nu are ce se întâmplă.

Ne-au impus să achităm 17 milioane unor persoane care au fluturat cu niște documente precum că au realizat proiectul Locuințe pentru Toți. Unde s-au dus acești bani, în a cui buzunar? Nimeni nu a verificat.

Avem controale peste controale și solicitări peste solicitări”, a declarat Ceban.

Edilul a mai punctat că nu există cooperare și nu crede că există cooperare cu alte primării care nu convin celor de la Guvernare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.