Ceban a depus flori la bustul lui Karol Schmidt, cu ocazia împlinirii a 176 de ani a acestuia

Un om de la care toți avem ce învăța. Un conducător al capitalei, lider la toate capitolele. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban despre cel mai longeviv primar al Chișinăului Karol Schmidt.


Ceban a mers astăzi și a depus flori la bustul acestuia, cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la nașterea lui.


„Este un model cu o verticalitate de admirat. A stat la cârma Chișinăului 26 de ani, iar în atâta timp a făcut atât de multe. Cum am mai spus anterior, consider că generația noastră, dar și generațiile viitoare trebuie să ia exemplu de la această personalitate remarcabilă. Cine dintre voi știe că actuala clădire a Primăriei Chișinău a fost construită în timp ce Schmidt a fost primar?”, punctează primarul pe pagina sa de Facebook.


De precizat că Karol Schmidt a contribuit și la construirea capelei din cartierul Rîșcani și a câtorva case pentru persoanele cu dizabilități. Cu aportul său: au fost pavate străzi, a fost deschis un azil pentru pribegi, s-a construit Amfiteatrul popular cu o sală de spectacole, a fost dezvelit bustul lui Pușkin, au fost trase primele linii de tramvai, a fost construit primul apeduct și rețeaua de canalizare a orașului, s-a introdus iluminatul stradal, s-au construit numeroase edificii: Școala Reală, Gimnaziul de Fete al Principesei Natalia Dadiani, Muzeul de istorie a ținutului.


Karol Schmidt a fost unicul primar în cinstea căruia orășenii au cerut ca una dintre străzi să-i poarte numele, pe când încă se afla în viață. În prezent o stradă din cartierul Telecentru poartă numele lui.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.