Ceban a anunțat despre începerea lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina

De astăzi au început lucrările de reparație a străzii Tighina, ce presupun reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizare trotuarelor și a iluminatului stradal. Despre aceasta a scris primarul general Ion Ceban. Edilul spune că primul tronson de drum, pe care se decapează asfaltul uzat și bordurile, este cuprins între străzile Avram Iancu și Columna.

„Săptămâna trecută au fost inițiate lucrările pe strada Alexandru cel Bun, iar de săptămâna viitoare vor începe și pe strada 31 August 1989. În total, pe toate trei străzi vor fi reparați 6,7 km de carosabil și amenajate 78 mii m2 trotuare, vor fi instalați 288 de stâlpi și 654 corpuri de iluminat. Totodată, vor fi schimbate 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială”, a precizat Ceban.

Toate lucrările se realizează în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Amintim că la început de aprilie se va începe și lucrările pe 31 august.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.