Cea mai populară competiție de IT din țară – “Tekwill Junior Ambassadors”, și-a desemnat finaliștii!

Au depus eforturi impresionante pentru a dezvolta produse digitale cu impact pozitiv asupra societății, iar cele mai bune proiecte au fost desemnate finaliste.

Competiția “Tekwill Junior Ambassadors” este la cea de-a III-a ediție, iar în acest an, peste 2400 de elevi și 600 de cadre didactice  din țară,  dezvoltă produse din 8 ramuri diferite toate cu scopul de a contribui la o transformare benefică a comunității.

Pe data de 18 martie, a fost dat startul semifinalelor, iar aproximativ 300 de elevi din regiunea Centru și Chișinău au concurat pentru titlul “Tekwill Junior Ambassadors”. Printre proiectele câștigătoare s-au regăsit pagini web pentru asociații obștești și instituții de învățământ, identități vizuale pentru afacerile mici locale, dar și idei de startup-uri pentru domenii precum ecologia, agricultura, educația, turismul, economia și psihologia.

Ernest Bîrcă, jurat Categoria “Proiectare și Dezvoltare Web”: “În acest an, am observat o evoluție a complexității proiectelor realizate. Elevii au pus un accent deosebit nu doar pe felul în care arată pagina web, dar și functionalitatea acesteia. Chiar și proiectele gimnaziale care au fost elaborate de elevi de doar 13-15 ani, au reușit să impresioneze juriul prin cunoașterea unor elemente de Javascript și elaborarea mecanismelor de păstrare a datelor. De asemenea, mă bucur că multe proiecte deja au fost lansate în pre-producție, fiind ajustate pentru varianta mobilă și hostate.

“Bucuria și experiența plăcută care radia în ochii elevilor mei este una de nedescris, etapa semifinală din acest an a fost cu siguranță cea mai interesantă, dar și competiția însăși s-a prezentat mai acerbă. Proiectele realizate de către elevi și mentorii lor sunt incontestabil pline de potențial și autenticitate, iar rezultatele obținute sunt binemeritate. Posibilitățile oferite de către programul Tekwill în fiecare școală, printre care se numără și concursul Tekwill Junior Ambassadors, au un impact major în sfera educațională din Republica Moldova, ajutând la valorificarea cunoștințelor și capabilităților elevilor cointeresați de multiple domenii.” ne spune Papuc Marcela, profesoară la Liceul Teoretic Republican “Aristotel” și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din mun. Chișinău, care în acest an, are 8 echipe finaliste ce vor participa la etapa națională.

“Ion Golovco, câștigător locul I, Categoria Proiectare și Dezvoltare Web “În cadrul proiectului “Tekwill în Fiecare Școală” am studiat cursul de Design Grafic și Proiectare și Dezvoltare Web. La prima ediția a concursului am participat la categoria Design Grafic și am ocupat locul II. În acest an mi-am dorit să particip și să mă clasez pe locul I. În etapa semifinală obiectivul meu a fost atins, dar abia aștept etapa finală pentru a-mi atinge scopul final. În acest an, am dezvoltat o pagină web pentru pensiunea Inima Codrilor, și sunt extrem de încântat că jurații au apreciat proiectul meu și au considerat că este unul câștigător.

Următoarele 2 semifinale vor avea loc la Bălți și Cahul, iar echipele ce vor fi desemnate câștigătoare la nivel regional, vor participa ulterior la etapa națională din luna iunie.

Lista câștigătorilor din zona Centru și Chișinău la categoriile Design Grafic, Proiectare și Dezvoltare Web, Antreprenoriat o puteți găsi pe www.tekwill.online

Elevii câștigători la etapa națională ce va avea loc în luna iunie, vor fi premiați cu dispozitive digitale.

Concursul “Tekwill Junior Ambassadors” este organizat de “Tekwill în Fiecare Școală” în parteneriat cu “Ministerul Educației și Cercetării”, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare Uniunea Europeană în Republica Moldova,  Suedia și UNDP Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.