Cavcaliuc: În Dubai, Usatîi primea indicații pe cine să spioneze și cum să acționeze (VIDEO)

Gheorghe Cavcaliuc îl acuză pe Renato Usatîi de filajul și spionajul mai multor demnitari de stat. Astăzi, în cadrul unui briefing de presă liderul PACE a venit cu un set de documente care demonstrează că primarul de Bălți ar fi înființat un organ de filaj și că oferă informații pentru structurile secrete ale altor state.  

„Pe 13 aprilie 2021 eu am primit o informație cu materiale consistente în care se descrie cu lux de amănunte că tot ce înseamnă turistul din Bălți nu este altceva decât o grupare criminală organizată. Acest personaj a construit un seviciu de filaj ilegal din care fac parte foști angajați ai SIS, foști angajați ai MAI, foști angajați ai diferitor structuri de pază și securitate, instituții paramilitare din RM. Aceste persoane, la indicația criminalului au filat și au urmărit mai mulți demnitari de stat din RM: presedintele Curtii de Apel – Clima; secretarul CEC – Lebedinschi; șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Corduneanu.

La fel, acesta a făcut filaj ilegal după lideri politici: Andrei Năstase, Corneliu Furculiță, un șef de direcție generală din cadrul SIS, Vitalie Bostan, șef adjunct al Poliției Naționale și cel mai grav lucru că acesta a încercat și a făcut filaj câteva zile și în privința unui vicedirector al SIS”

Cavcaliuc mai spune că aceste materiale erau folosite pentru șantaj, sau pentru deținerea unor dovezi compromițătoare pe care ar urma să le folosească la un moment dat. De asemenea, liderul PACE spune că în timpul aflării sale la Dubai, Usatîi lucra la indicațiile serviciilor secrete a altor state

„Au aparut informatâții când acest criminal declara că merge în Dubai să se vaccineze, avea întâlniri conspirative cu un funcționar de rang înalt al Serviciilor Secrete a altor state. Acolo primea indicații despre cum trebuie să acționeze și pe cine să documenteze”.

Gheorghe Cavcaliuc a cerut autorităților Republicii Moldova să monitorizeze și să analizeze cercul de persoane din anturajul lui Renato Usatîi, precum și toate acțiunile acestora.

Totodată, el a anunțat că urmează săptămâna viitoare să vină cu noi dezvăluiri despre legăturile altor persoane cu lumea criminală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.