Câte persoane au fost amendate doar într-o săptămână, pentru că nu au tăiat ambrozia din jurul casei

Amenzi usturătoare pentru cei care nu distrug ambrozia în propriile grădini și pe teritoriul instituțiilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, amenzile sunt în jur de 3000 de lei.

„Noi nu putem intra în gospodăriile oamenilor și dacă nu se va face regulă, trebuie sancționați”, a declarat Ceban.

Astfel, în sectorul Botanica au fost acordate 10 amenzi, în Buiucani – 8, în sectorul Rîșcani au fost amendați 7 persoane și agenți economici, în Ciocana peste 5 amenzi au fost acordate, iar în sectorul Centru au fost oferite 13 amenzi. Toate aceste amenzi au fost acordate doar într-o săptămână.

Potrivit primarului, zeci de persoane au primit atenționări în acest sens, iar dacă nu vor tăia ambrozia, vor fi amendați. Ion Ceban a mai adăugat că acestea sunt reglementări oferite de lege, iar dacă nu se va face ordine, persoanele vinovate trebuie sancționate.

Amintim că Administrația Publică Locală Chișinău a elaborat o hartă digitală, cu zonele de răspândire a ambroziei pe teritoriul capitalei. Suprafața monitorizată este de circa 200 ha și conține 122 de zone de intervenție a serviciilor municipale de profil. Harta cu focarele de ambrozie este în regim deschis.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.