Candu: Ceea ce se va întâmpla astăzi în Parlament deja miroase a uzurpare a puterii în stat, va fi ilegal și va fi contestat din punct de vedere juridic și politic

Orice decizie luată astăzi în Parlamentul Republicii Moldova va fi ilegală și va fi contestată din punct de vedere juridic și politic. Vicepreședintele PDM Andrian Candu a făcut această declarație astăzi, în cadrul unui briefing de presă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

Considerăm că ceea ce se va întâmpla astăzi în Parlament deja miroase a uzurpare a puterii în stat, va fi ilegal și va fi contestat din punct de vedere juridic și politic. Ne asumăm dreptul și posibilitatea să organizăm proteste și manifestații, pentru a ne exprima viziunea politică împotriva lui Dodon”,  a declarat Andrian Candu.

Candu, care a fost președintele Parlamentului precedent, a mai spus că toate acțiunile și declarațiile liderului informal al PSRM, Igor Dodon, nu sunt altceva decât o răzbunare pe PDM și liderul acestuia, care a refuzat condițiile dorite de Dodon pentru crearea unei coaliții. Una din condițiile inacceptabile era federalizarea Republicii Moldova.

La fel, Dodon a cerut modificarea Constituției ca președintele țării să fie ales în Parlament, iar următorul șef al statului să fie un reprezentant al PSRM.

Totodată, socialiștii și Dodon au inclus pe ultima sută de metri și condiția ca alegerile locale în Chișinău să nu includă suburbiile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.