Calculatoare noi pentru două instituții de învățământ din raionul Fălești

Astăzi, 21 ianuarie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis 18 computere Gimnaziului „Eugen Coșeriu” din s. Catranîc și Gimnaziului „Diomid Gherman” din s. Risipeni, ambele din r-nul Fălești. La eveniment a participat secretarul de stat în domeniul educației.

Tehnica de calcul a fost oferită de către Provincia Jeju, Republica Coreea, în baza Memorandumului de colaborare semnat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la 28 martie 2018. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a câte 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova. În acest an, 15 instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia vor fi dotate cu 150 de calculatoare. Computerele sunt de model „Main Body Computer”, iar valoarea fiecărui set constituie 834,20 dolari SUA.

Menționăm, că în Gimnaziul „Eugen Coșeriu” din s. Catranîc își fac studiile 218 elevi, iar în Gimnaziul „Diomid Gherman” din s. Risipeni – 179 elevi.

Share this Post!

Related post

0 Comment