Călătoriile cu transportul interraional și raional vor fi mai scumpe deja de luni

Călătoriile cu transportul interraional și raional vor fi mai scumpe deja de luni, 14 martie. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a informat operatorii de transport rutier referitor la tarifele plafon, care pot fi aplicate la efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional din data de 14 martie 2022, pornind de la prețul mediu al produselor petroliere în perioada 5 – 11 martie curent. Astfel, tarifele cresc cu 10 bani la kilometru.

Pentru trafic interraional, tariful plafon la categoria de confort II va fi 0,79 bani per km pentru un pasager, iar categoria de confort I – 0,89 lei.

Pentru trafic raional, tariful plafon la categoria de confort II va fi de 0,89 lei per kilometru pentru un pasager, iar la categoria de confort I – 0,99 bani.

Amintim că ultima dată călătoriile cu transportul public s-au scumpit la 1 martie 2022, cu 10 și 20 de bani pentru un km. În data de 10 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să plafoneze tarifele, în funcție de prețul la carburanți. Astfel, tariful la călătoria cu transportul interurban se va modifica în fiecare săptămână, în ziua de vineri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.