Blogger: Candidatul binomului PAS-PPDA pe circumscripţia Canada și SUA

Dumitru Alaiba, candidatul binomului PAS-PPDA pe circumscripţia Canada și SUA la alegerile parlamentare din 24 februarie, este primul troll din Republica Moldova. Bloggerul Corneliu Gandrabur face, într-un articol publicat astăzi, radiografia acestui personaj controversat.

„Despre el se știe în primul rând că este primul troll din Moldova. Anume el este individul care a creat și a coordonat o echipă întreagă de comentatori pe internet în favoarea guvernării PLDM și a lui Vlad Filat, toți plătiți de Stat și din banii noștri! Alaiba este individul care a creat și a gestionat pagina „Jios Aliansu”, canal media de pe Facebook prin care ”spiridușii de la etajul 5” denigrau oponenții politici ai lui Verde Împărat și manipulau în privința anumitor subiecte”, scrie Corneliu Gandrabur.

Gandrabur mai scrie că Alaiba a cheltuit sute de mii de euro granturi externe pe vacanțe, în perioadqa în care a deţinut funcţia de şef al secretariatului Consiliului Economic.

„Anume din postura de secretar al CE el a cheltuit sute de mii de euro granturi externe pe nimicuri, pe vacanțe și altele, iar în toată perioada de activitate 2014-2016 a născut vreo două proiecte, printre care eliminarea ștampilei (nevotat) și deschiderea datelor din Registrul de stat al persoanelor juridice (proiect votat și executat). În rest, așa cum am menționat deja, Alaiba nu a făcut nimic din funcțiile deținute, iar principala lui activitate a rămas să fie troll-ul nr.1 din Moldova, dar salariat la greu din Bugetul de Stat“, notează autorul.

Dumitru Alaiba mai este şi personajul care asigura opinia publică de faptul că Banca de Economi nu are probleme, chiar în perioada în care Veaceslav Platon şi Vlad Filat puneau la cale jaful secolului.

„Fiind consilier al lui Filat, Alaiba garanta și liniștea opinia publică în privința BEM, bancă despre care spunea că totul e bine și nu se fură nimic, el apărându-și atunci Șăfu și hunta peledemistă, ca mai apoi să ne convingem de faptul că Filat fura din”, notează Gandrabur.

În continuare, Gandrabur prezintă şi detalii picante din biografia lui Dumitru Alaiba.

„Despre Alaiba se mai discută în spațiul online de câțiva ani, precum că ar fi consumator de iarbă veselă. Ba chiar a fost un episod când el se plângea că a avut halucinații și că a încercat cineva să-l bată în apropierea casei. Dar, toate astea sunt vorbe din târg, deși trasul la Circumscripția din Canada, acolo unde iarba a devenit legală, le-a reamintit oamenilor despre ce consumă el”, conchide Gandrabur.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.